Woods op jacht naar vierde titel US Open

Olga Kroeders

De Amerikaanse golfer Tiger Woods gaat vandaag op voor zijn vierde titel in de US Open. Woods hoopt door een overwinning in het rijtje te komen van illustere golfers die het prestigieuze toernooi al vier keer op hun naam schreven, een record.

Vandaag begint in Pebble Beach de US Open, het tweede majorevenement van het jaar. Het jaarlijkse golftoernooi in juni is tevens de laatste major die Woods op zijn naam schreef. Dat was in 2008. Nu de lucht rondom hem geklaard is, hoopt Woods zich weer op de golfsport te kunnen concentreren.

"Ik heb er zin", aldus de gerehabiliteerde Woods. De golfer ging de afgelopen tijd in de media nadrukkelijk door het stof vanwege zijn vele buitenechtelijke escapades. Vorig jaar trok de topgolfer zich zelfs voor enkele maanden terug om zijn persoonlijke leven weer op de rit te krijgen. In april dit jaar keerde hij terug.

"Ik heb weer een tijdje gespeeld en het goede gevoel is terug", aldus Woods. In 2000, 2002 en 2008 won Woods de US Open. Mocht Woods de overwinning dit jaar weer in de wacht slepen, dan voegt hij zich in het illustere rijtje Willie Anderson, Bobby Jones, Ben Hogan en Jack Nicklaus, die het toernooi al vier keer wonnen. De vorige editie werd een prooi voor de Amerikaan Lucas Glover.