[E3] Launchgames Kinect in beeld

Wesley Oudijk (Wessiej)

De eerste zes launchgames voor Kinect zijn in beeld gebracht op de Microsoft Conference, zo zal je met dieren kunnen spelen in Kinectimals en nog veel meer.


In Kinectimals laten ze een klein meisje spelen dat uiterst blij is met haar ingame pet, namelijk een kleine tijger, genaamd Skittles. Ze knuffelt het dier en gaat er mee touwtjespringen. Je kan met meer dan veertig dieren spelen en die zijn te gebruiken in dertig activiteiten.


Kinect

 

In Kinect Sports kan je verschillende sporten spelen, waarin je heel hard moet rennen in hordelopen en in nog meer sporten, waaronder voetbal, bowlen, atletiek en volleybal. Dit spel komt in november uit, waardoor het er ook op lijkt dat Kinect dan uit gaat komen.


In het al eerder bekend gemaakte Joyride neem jij dit keer echt de handen van het stuur over, je handen zijn namelijk het stuur. In deze arcade-racer zul je moeten sturen met je handen en moeten boosten door met je lichaam te bewegen.

joyride

In Kinect adventures zul je vele avontuurlijke minigames spelen, te zien is een spel waarop een man op een platform te zien is, die zich voortbeweegt op treinrails. Hierin zul je moeten bewegen om alle muntjes te halen, en om andere dingen te pakken of te ontwijken. Ook is er een raftspel te zien waarin twee dames zo snel mogelijk de rivier af stormen en zoveel mogelijk schreeuwen en muntjes pakken. Tijdens het spelen zal Kinect foto's van jou maken, waardoor je precies kan zien hoe gek je keek tijdens het spelen.

kinect

Ubisoft komt met Your Shape, waarin je fit blijft met behulp van Kinect. Kinect zal jouw lichaam inscannen om de perfecte training voor iedereen te maken. Kinect weet hoe lang en hoe breed de speler is, waardoor de trainingen perfect gepersonaliseerd zijn. Je kan ook kiezen tussen sporten als Martial Arts of Yoga, en geinige minigames. Het spel moet zo gaan spelen dat het net lijkt alsof je een persoonlijke trainer in huis hebt gehaald, en dat voor de prijs van één Kinectgame. Het is vooral gericht op de gehele familie.

kinect

Harmonix, de makers van de Rock Band spellen, komt met Dance Central.  Zoals de naam al zegt, moet de speler hier een perfecte dans neerzetten. Het spel zal een behoorlijke soundtrack bevatten, met liedjes van Lady Gaga en de Beasty Boys, maar natuurlijk nog veel meer. Er zitten meer dan 600 moves in het spel. Het spel is zo gemaakt dat het voor iedereen makkelijk moet zijn om te dansen, van je zusje tot aan je huisdier. Dit laat een werknemer van Harmonix zien, deze houten klaas gooit er heel makkelijk de beste dansmoves uit, allemaal dankzij Dance Central.

 dance central