Formule 1 pas in 2012 in HD uitgezonden

Peterselieman

De beelden van de Formule 1-wedstrijden worden pas vanaf 2012 uitgezonden in HD-kwaliteit. Volgens de commerciële rechtenhouders zijn er nog te weinig mensen die uitzendingen in HD kunnen ontvangen om de investeringen te kunnen rechtvaardigen.

Uit een recent gehouden enquete zijn er vele fans die de uitzendingen in betere kwaliteit willen zien, maar Bernie Ecclestone wil er niet aan, ondanks dat de techniek er klaar voor is. "Ik heb de BBC gevraagd hoeveel mensen HD kunnen ontvangen en dat blijkt ongeveer twintig procent te zijn van de mensen die Formule 1 kijkt. De televisiezenders moeten aangeven of er meer mensen gaan kijken als het in HD wordt uitgezonden of dat er mensen afhaken als dat niet gebeurt. Als de vraag groot genoeg is, doen wij er alles aan om optimale kwaliteit te leveren," zei de Brit tegen Autosport.

Sponsor LG zal naar verwachting de techniek gaan verzorgen. In 2012 willen partijen waarschijnlijk met de uitrol van het systeem gaan beginnen. In Canada werd zelfs al met 3D-techniek geëxperimenteerd. "Veel mensen zeggen dat 3D de toekomst is. Maar het is helemaal geen 3D, het is anderhalve D."