Dayton Dutch Lions lijden eerste verlies

Niels (DerMeister)

De Dayton Dutch Lions zijn afgelopen week tweemaal in actie gekomen. Afgelopen dinsdag kwam de ploeg van trainer Sonny Silooy in actie tegen The Invaders. Zaterdag trad de Nederlands getinte ploeg in eigen huis aan tegen Toronto Lynx.

Woensdag stond de wedstrijd tegen The Invaders op het programma. Ruim 700 toeschouwers zagen hoe de ploeg van Silooy, met de Nederlanders Oscar Moens, Julius Wille, Bruce Godvliet, Johan Wigger, Bas Ent, Geert den Ouden en Hans van de Haar in de basis, na een klein half uur al tegen een achterstand aankeken. Wille en Den Ouden kregen kans op kans om de score weer gelijk te trekken, maar het vizier stond bij beide spelers niet op scherp. Tot overmaat van ramp kwamen the Invaders na een klein uur spelen zelfs op 0-2. Kort daarna werd het zelfs 0-3 en daardoor leek het erop dat de Dutch Lions voor het eerst dit seizoen een wedstrijd zouden verliezen.

In de 68e minuut wist Den Ouden dan toch het net te vinden. Silooy bracht twintig minuten voor tijd in de naam van Ivar van Dinteren nog een extra spits in, maar The Invaders kwamen in het slot van de wedstrijd niet meer in moeilijkheden. Sterker nog, een klein kwartier voor tijd wist de ploeg zelfs de 1-4 nog te scoren.

Afgelopen zaterdag verging het DDL FC een stuk beter. In eigen huis werd Toronto Lynx met 2-0 verslagen. In de eerste helft lieten de Dutch Lions het na om de score vroeg te openen, maar in de blessuretijd van de eerste helft wist Den Ouden dan toch de bevrijdende 1-0 te scoren. Met de buitenkant van zijn voet passeerde hij de keeper van Toronto Lynx. In de tweede helft drong de tegenstander aan, maar het was aan Oscar Moens te danken dat de Dutch Lions de voorsprong behielden. Kort voor tijd wist invaller Steven McCarthey de beslissende 2-0 te scoren.

Door deze uitslagen neemt DDL FC de eerste positie over van Forest City London, al heeft laatstgenoemde ploeg nog twee wedstrijden tegoed. Ook Michigan Bucks en Chicago Fire kunnen de ploeg van Silooy nog voorbij, aangezien beide ploegen ook nog een wedstrijd tegoed hebben. De voorsprong op de concurrentie bedraagt namelijk slechts twee punten.a