Verbeek na zware nederlaag onder vuur in Australië

Olga Kroeders

Australië verloor gisteren met 4-0 kansloos van Duitsland. De bondscoach van de Socceroos, Pim Verbeek, ligt in Australië onder vuur na de ontluisterende nederlaag.

"Complimenten aan Verbeek dat hij ons naar het WK en het toernooi om de Azië Cup heeft geloodst, maar dit resultaat tegen Duitsland komt voor een groot deel voor zijn rekening”, aldus oud-international Robbie Slater die van mening is dat Verbeek gisteren een tactische blunder maakte.

"We speelden met zes middenvelders en geen echte spits. Je moet op z'n minst proberen de wedstrijd te winnen, maar daar was geen moment sprake van", aldus Slater. 

De Australische media noemt het elftal een "uitgerangeerde ploeg". De Sydney Morning Herald meldt: "Een Duitse ploeg die in de lift omhoog zit vernederde af en toe de Australische ploeg die juist op zijn retour is."

Volgens de Sydney's Daily Telegraph was het duel tegen de Duitsers de "slechtste wedstrijd ooit". "Het elftal speelde tactisch ongedisciplineerd en verdedigde dramatisch slecht. Aanvallend liet Australië een alarmerend gebrek aan creativiteit zien."