WoW: Cataclysm heeft 3000 nieuwe quests

David (D-vide)

Het is inmiddels al weer tijd voor de derde expansion van World of Warcraft genaamd "Cataclysm".

De game zal zo'n drieduizend nieuwe quests bevatten. Dat is erg veel in vergelijking met de duizend quests die uitkwamen met de release van de vorige expansion "Wrath of the Lich King". Tweederde van deze quests zullen zich lenen voor de levels 1 - 60. De andere duizend quests zullen zich focussen om je van level 80 naar de nieuwe level cap van 85 te brengen.

Naast de nieuwe quests zal zich ook een nieuwe profession genaamd "Archeology" geïntroduceerd worden. Zoals je al kunt raden zal dit een profession zijn die draait om het opgraven en ontdekken van oude wapens, voorwerpen en botten waarmee een soort dinosaurus skelet mount gemaakt kan worden

Er zullen ook een paar onderdelen geschrapt worden die op de Blizzcon dit jaar zijn getoond. Het belangrijkste onderdeel dat geschrapt gaat worden is de "Path of the Titans". Dit was een geavanceerd Character Creation systeem die volgens Blizzard de game te gecompliceerd zou maken.

Een nog veel uitgebreidere omschrijving vind je in de bron rechts onderin. Hieronder alvast wat screenshots van de expansion.