Pirelli dichtbij terugkeer in de Formule 1

Frank (franklop)

Pirelli is volgens Autosport.com dichtbij een rentree in de Formule 1. De Italiaanse bandenfirma heeft tijdens de Grand Prix in Montreal diverse gesprekken gevoerd met de teams en ook heeft de motosportchef van Pirelli, Paul Hembrey een gesprek gevoerd met de vertegenwoordigers van de FOTA.

Zijn aanwezigheid in Canada geeft aan dat de onderhandelingen met de FOTA vergevoerd zijn, ondanks dat FIA-president Jean Todt eerder aangaf een tender te willen uitschrijven. De teams hopen inmiddels dat de FIA en de FOM de mening van hun meenemen in hun beslissing.

"Hopelijk kunnen we het allemaal eens worden," verklaarde Christian Horner, teambaas van Red Bull. "Wat voor ons als onafhankelijk team enorm belangrijk is, is dat de kosten te overzien zijn. Ideaal zou zijn dat er gekozen wordt voor een bandenleverancier om zodoende de consistentie en verenigbaarheid bij alle teams te verzekeren. Ik denk dat de Pirelli-deal commercieel en praktisch erg interessant is en de meeste lijken het daar mee eens te zijn. Maar het is belangrijk dat de FIA en de FOM daar ook zo over denken."