Sneijder vertrouwt op kwaliteit

Olga Kroeders

Wesley Sneijder denkt dat Nederland van Denemarken wint als het team zich volledig inzet. "We zullen strijd moeten leveren, maar wij hebben meer kwaliteit. Als we dat doen zal de kwaliteit altijd winnen." Op de gemakkelijke zege die in Nederland wordt verwacht, rekent de spelmaker van Oranje niet. "Het is geen ploeg die we even met 3-0 of 4-0 van de mat poetsen."

Sneijder heeft zin in de wedstrijd van vanmiddag. "Ik denk dat Denemarken een ploeg is met veel passie, veel strijd en echt als een team fungeert." De Champions League-winnaar verwacht een wedstrijd op het scherpst van de snede. "Dat zijn de mooiste wedstrijden."

Dat de Nederlanders en Denen elkaar goed kennen is een pluspunt voor Sneijder. "Ik heb zelf nog met Dennis Rommedahl gespeeld en mijn zaakwaarnemer Sören Lerby is een Deen. Het zijn altijd leuke wedstrijden als je mensen van de andere kant kent." Het leuke is echter ondergeschikt aan het belang van het duel. "Je moet je openingsduel winnen als je niet meteen achter de feiten aan wil lopen. Het is dus meteen de belangrijkste wedstrijd."