[E3] Natal wordt Kinect, eerste games bekend

Wesley Oudijk (Wessiej)

Na veel gespeculeerd over de naam van Microsofts camera, die tot nu toe Natal heette, komt nu een einde. De nieuwe naam van Natal zal Kinect worden, een combinatie tussen connect en kinetic. Dit maakt de Amerikaanse website USA Today bekend.

USA Today heeft een stuk geschreven over Kinect die wellicht iets te vroeg is gepubliceerd, de conferentie van Microsoft waarin ze de naam waarschijnlijk gaan 'onthullen' is pas vanavond. In het stuk zijn ook de eerste zes games aangekondigd voor Kinect. Het stuk is nu ook offline gehaald.

Kinectimals Laat de speler spelen met twintig verschillende dieren, van honden tot tijgers.

Joyride, Een racespel waarin je je handen gebruikt om te sturen, en waarbij je trucs moet uithalen door met je lichaam te bewegen

Kinect Sports Deze heeft zes activiteiten, namelijk boksen, bowlen, volleybal, hardlopen, voetbal en tafeltennis. Hier moet je de  bewegingen maken die je ook in het echt zou doen.

Kinect Adventures Dit spel heeft onder andere een raftspel, die je met vier man tegelijk kan spelen. Hier moet je zo snel mogelijk de rivier door raften. Extra punten kan je scoren door te springen.

Dance Central, gemaakt door MTV Games, dit spel moet een So you Think You Can Dance gevoel naar de huiskamer brengen.

Star Wars karakters uit Star Wars en Disney films zullen worden gebruikt in losse game.

Voor meer informatie rondom Kinect kan je vanavond vanaf 19.00 inschakelen op de Microsoft conferentie.