Van Bronckhorst: "Spanning begint te komen"

Sjors (Sj0rSz)

Giovanni van Bronckhorst speelt morgen zijn 100e interland voor het Nederlands elftal. Dit doet de verdediger van Feyenoord tijdens de eerste groepswedstrijd van Oranje op het WK voetbal tegen Denemarken.

"De spanning begint een beetje te komen," liet Van Bronckhorst weten. De verdediger begint aan zijn zesde eindtoernooi, maar geeft toe nog altijd kriebels te krijgen. "Als het bijna zover is, dan begint de spanning een beetje te komen. Dan kun je eigenlijk niet wachten om te beginnen. Zo'n eerste wedstrijd is belangrijk voor het vertrouwen. We hebben de kwaliteit en het talent om goed voor de dag te komen."

De laatste training in het Soccer City Stadium, voorafgaand aan het duel tegen Denenmarken, kon Van Bronckhorst wel bekoren. "Het veld was vrij goed, vlak, alleen wel wat hard. Het is een hartstikke mooi stadion en het zal een hele mooie wedstrijd worden."

Tot slot ging de speler ook nog kort in op zijn 100e interland voor Oranje. "Een hele mooie mijlpaal in mijn carrière, maar ik zie de wedstrijd van maandag gewoon als de eerste op het WK, niet als mijn honderdste interland."