Webber: "Geen voorwaarden in contract"

Peterselieman

Mark Webber heeft aangegeven dat er in zijn nieuwe contract bij Red Bull Racing geen voorwaarden zijn opgenomen. Hierdoor weet de Autraliër zich verzekerd van hetzelfde materiaal en dezelfde kansen als teamgenoot Sebastian Vettel. Was dit niet het geval geweest dan was hij vertrokken bij de Oostenrijkse renstal.

Webber gaat momenteel aan de leiding van het Formule 1-wereldkampioenschap met een voorsprong van vijf punten op Jenson Button. Ondanks het incident in Turkije met teamgenoot Sebastian Vettel verlengde Webber zijn contract bij Red Bull voor één jaar. De Australiër werd eerst door de teamleiding als schuldige aangewezen voor de crash, maar later werd dit weer ingetrokken.

"Ik voel me op mijn plek al vanaf het moment dat ik bij Red Bull in dienst kwam. De komst van Sebastian werkte verfrissend en dit jaar zijn we gelijkwaardig," zei Webber. "We dwingen elkaar om tot het uiterste te gaan en dat is alleen maar goed. Het team heeft daar ook een aandeel in en staat ons optimaal bij. In mijn contract zijn geen voorwaarden opgenomen."

Was dit wel het geval geweest, dan had Webber niet bij willen tekenen. "Ik ben op een punt in mijn carrière beland dat ik me daaraan niet conformeer. Dan had ik een andere uitdaging gezocht. Maar daar is dus absoluut geen sprake van. Er zijn heldere afspraken gemaakt."