Domenech veegt alle kritiek van tafel

Olga Kroeders

Raymond Domenech wil successen behalen met Frankrijk op het WK. Over de discutabele manier waarop de Fransen het toernooi hebben bereikt wil de bondscoach het niet meer hebben. 

Menig Iers voetbalsupporter zal 's nachts nog wel eens wakker schrikken van de handsbal van Thierry Henry in de beslissende play-off wedstrijd. Zijn handsbal was medeverantwoordelijk voor de beslissende treffer van William Gallas.

Domenech denkt niet meer aan dat incident. "We zijn gewoon tweede geworden in onze groep en wonnen vervolgens in de play-offs. Net als Uruguay, onze tegenstander vandaag. Er zien hier 32 ploegen die de kwalificatie allemaal zelf hebben afgedwongen en het hebben verdiend om hier te zijn. Zo zit voetbal nu eenmaal in elkaar."

Domenech gaat beginnen aan zijn laatste wedstrijden als bondscoach van Frankrijk. Hij wordt na het WK opgevolgd door Laurent Blanc. De voorbereiding van Les Bleus op het eindtoernooi is niet vlekkenloos verlopen. De kritiek in Frankrijk is dan ook hevig op de Franse equipe. "Wij zijn er klaar voor. Wij willen presteren en dat doen we niet als individuen, maar als team. Dat is het belangrijkste."