Gascoyne: "Lotus gaat voor punten in Canada"

Peterselieman

Tijdens de Grand Prix van Canada zijn er in het verleden al enkele opvallende resultaten neergezet en als het aan de technisch directeur van Lotus ligt komt daar geen einde aan. De Brit stelt dat er een gerede kans aanwezig is dat het Maleisische team met een punt naar huis kan gaan.

"We moeten onszelf in kansrijke positie brengen," zei Gascoyne die beseft dat een plek in de top tien niet zomaar behaald zal worden. "Maar Canada is een race waar een mogelijkheid ligt om punten te scoren, en die moeten we benutten. Je ziet in Canada vaak veel mensen de muur raken, wat voor safetycar-situaties kan zorgen."

De Brit denkt dat is de chaotische race Lotus met Jarno Trulli en Heikki Kovalainen in het voordeel is. "Wij hebben twee ervaren krachten in onze auto's. Dat moet ons zeker helpen de eindstreep te halen. Canada is bovendien zwaar voor de remmen, maar op dat vlak hebben wij geen problemen gehad. We hebben speciaal voor deze race wat nieuwe onderdelen op de auto. Het doel is om de goede prestaties van de laatste tijd een vervolg geven en met beide auto's te finishen."