Robben wil ploeg niet laten vallen

Tiede-Jan (TJDoornbos)

Arjen Robben is volop bezig met zijn herstel van een hamstringblessure. Met hulp van fysiotherapeut Dick van Toorn hoopt hij zo snel mogelijk aan te sluiten bij Oranje in Zuid-Afrika.

Robben richtte het vizier kort na zijn blessure vol op het herstel. "Mijn wereld was voor even ingestort, maar ik ben niet in een hoekje van de kleedkamer gaan zitten janken. Ik heb mezelf snel weer opgeraapt. Ik ben strijdvaardig, ik wil naar het WK!", aldus de aanvaller tegen VI.

"De sfeer in de groep is zó goed, we hebben zó veel plezier en zó veel kwaliteiten met die gasten voorin. Als ik zag hoe iedereen meteen met mij meeleefde, de mensen zijn zó bezorgd. Dat geeft mij een enorme motivatie om snel terug te komen. Ik wil de jongens niet teleurstellen."

De vleugelaanvaller kan nog geen datum noemen waarop hij weer volledig fit is: "Ik wil me nergens op vastpinnen. Het belangrijkste is: er is een kans, dat is het enige dat telt. Het kan in een week weer goed zijn, het kan ook drie weken duren. Garanties zijn er niet. Ik moet afwachten hoe deze week verloopt en op basis daarvan kunnen we zeggen wat realistisch is. Er moet progressie in mijn herstel zitten, dat bekijken we van dag tot dag. Als ik goede progressie boek en er is uitzicht op een rentree, dan stap ik in het vliegtuig naar Zuid-Afrika."