Beenhakker baalt van vertrek talent naar Arsenal

Olga Kroeders

Feyenoord ziet met pijn het hart een groot talent vertrekken naar het buitenland. De jonge Kyle Ebicilio had bij kunnen tekenen in Rotterdam. Maar de middenvelder kiest voor een overstap naar Arsenal.

"En daar kunnen we helemaal niets aan doen", sprak de teleurgestelde technisch directeur Leo Beenhakker in Voetbal International. De oud-trainer van onder meer Real Madrid vindt dat de Rotterdammers er alles aan hebben gedaan om Ebicilio te behouden voor de stadionclub.

"Wij hebben gedaan wat we moesten doen, die jongen op tijd een contract aanbieden. Maar hij wilde wachten, zijn goed recht. Dat hij nu naar Arsenal gaat, betekent dat wij alleen een opleidingsvergoeding krijgen", vervolgt Don Leo, die al eerder een groot talent zag vertrekken.

"Dit is het Bruma-verhaal; ook hij was een groot talent dat helaas nooit voor ons heeft gespeeld. Ebicilio schat ik ook hoog in. Of hij uiteindelijk door zal breken weet ik niet, maar dat die jongen kan voetballen staat als een paal boven water. Zonde dat we hem in De Kuip niet kunnen zien."