Di Montezemolo wil F1 omvormen

Peterselieman

Ferrari-president Luca di Montezemolo trekt niet alleen zijn plan uit de kast om een derde Ferrari in te zetten, de Italiaan wil ook de Formule 1 veranderen. Zo moet de sport aantrekkelijker worden voor iedereen.

"Waarom zou je om twee uur moeten racen op het moment dat iedereen aan het strand ligt? Zouden we misschien twee races per weekend kunnen houden? Moeten races wel zo lang duren? De Formule 1 is geen duursport, dus we moeten korte heftige races gaan krijgen," zei Di Montezemolo tegen Autocar. Hij wil ook dat het testverbod van tafel gaat. "De Formule 1 is de enige sport in de wereld waarin er geen trainingen zijn."

De Italiaan heeft daarnaast overwogen om met Ferrari weer endurance-races te gaan ondernemen. "Ik ben onder de indruk van Le Mans, maar we kunnen niet beiden doen vanwege het geld en de kennis. Bovendien is het slechts één race. Als we in plaats daarvan samen met andere autofabrikanten een serie op kunnen zetten met 12 en 24 uursraces en overal over de wereld racen. Dat zou goed zijn."