G. Silva: "Ik kan een bijdrage leveren aan de wereldtitel"

Olga Kroeders

Brazilië wordt beschouwd als een van de grootste favorieten voor de eindzege tijdens het WK in Zuid-Afrika. Routinier Gilberto Silva vindt dat de Brazilianen dan voor niets minder moeten gaan dan de titel.

"We gaan niet naar Zuid-Afrika om een leuke tijd te hebben. Wij willen wereldkampioen worden. Maar om met zekerheid te zeggen dat we dat ook daadwerkelijk worden, heb ik een glazen bol nodig", aldus de middenvelder van Panathinaikos tegen diverse media.

"Dat kan ik dus ook niet zeggen. Maar sinds we drieënhalf jaar geleden de voorbereiding zijn gestart hebben we naar dit toernooi toegewerkt. We gaan voor de finale. En als we daar staan willen we de finale uiteraard winnen", vervolgt de oud-speler van Arsenal.

"Ik denk dat ik een groot aandeel kan hebben bij het Braziliaanse team. De discussie over mijn leeftijd heeft mij wel enigzins verbaasd. Maar nu haal ik daar mijn inspiratie uit. Het werkt alleen maar motiverend", aldus de 33-jarige Gilberto Silva, die nog niet zeker is van zijn basisplaats.