Noodweer teistert wegen Noord-Holland

static

Zware regenbuien zorgen woensdag in de avondspits voor veel problemen. Met name in Noord-Holland en in het zuidwesten van het land zorgen de hoosbuien voor extra files. Rond 17.30 uur stond er zo'n 325 kilometer file, ongeveer honderd kilometer meer dan normaal, zegt een woordvoerder van de ANWB.

In Noord-Holland zijn het vooral automobilisten op de A7 en de A9 die last ondervinden van de extra drukte door de regen. Op de A7 is er kans op aquaplaning doordat de regen op de weg blijft liggen. Daardoor kan de auto grip verliezen en gaan zwabberen.

Op de A58 richting bergen op Zoom is het ook erg druk. De A2 tussen Utrecht en Den Bosch is ook voller dan gebruikelijk.

Dinsdag zorgde de regen in de spits vooral bij Rotterdam voor problemen, maar daar valt het volgens de ANWB nu mee. "Het is niet landelijk. Vooral in Noord-Holland en in het zuidwesten regent het hard."

De verwachting is dat het hoogtepunt van de files wel zo'n beetje is bereikt. "Ik denk dat het gaat afnemen, maar we moeten afwachten hoe de buien zich ontwikkelen."