KNVB presenteert concept Eredivisie-programma

Sjors (Sj0rSz)

Iedereen kijkt uit naar het WK voetbal, maar intussen zijn ook de voorbereidingen op het nieuwe voetbalseizoen in volle gang. De Nederlandse voetbalbond (KNVB) presenteerde vandaag het concept-programma voor het seizoen 2010/2011.

Uit dit concept blijkt dat landskampioen FC Twente op 6 augustus met een uitwedstrijd tegen Roda JC de competitie officieel opent. Daarnaast treden de twee promovendi, De Graafschap en Excelsior, in de eerste speelronde tegen elkaar aan.

Ajax en PSV spelen volgens het concept in het eerste weekend een uitwedstrijd tegen respectievelijk FC Groningen en sc Heerenveen, waar Feyenoord FC Utrecht op bezoek krijgt. Op zondag 19 september vind dan de eerste Klassieker van 2010/2011 plaats. Ajax gaat dan naar de Rotterdamse Kuip en neemt het op tegen Feyenoord.

De winterstop duurt in het nieuwe voetbalseizoen een maand, waarmee de KNVB tegemoet komt aan de wensen van de clubs. Op die manier krijgen de spelers voldoende rust en is er ruimte voor een trainingskamp. De laatste speelronde van 2010 wordt in het weekend van 17 december gespeeld. Daarna wordt de competitie in het weekeinde van 21 januari 2011 weer hervat.

Daarnaast zal er komend seizoen maar één midweekse speelronde zijn. Deze staat gepland voor 26 en 27 oktober. Ook zijn er dit seizoen minder Europese tickets te verdelen. Aan het einde van het seizoen 2010/2011 zullen slechts vijf clubs worden afgevaardigd naar de Champions League of Europa League. Dit hangt samen met de prestaties van de Nederlandse ploegen in Europese wedstrijden.

Op 14 juni zullen de definitieve programma's voor zowel de Eredivisie als de Jupiler League bekend worden gemaakt.