Marvelous Entertainment in de problemen

Redactie

De Japanse uitgever Marvelous Entertainment gaat zich alleen nog maar richten op bestaande series. Hiermee wil de uitgever proberen zo min mogelijk risico te lopen, schrijft het magazine Edge op haar website.

Marvelous Entertainment is van plan om enkel nog games uit de series van Harvest Moon en Rune Factory uit te brengen. Volgens Japanse rapporten zou de uitgever tevens overwegen om zich te richten op games die gespeeld kunnen worden in een webbrowser.

Yen Hau, productmanager bij Rising Star Games, verklaart tegenover Novum Nieuws dat de relatie tussen Marvelous Entertainment en Rising Star Games onveranderd blijft. Rising Star Games blijft in Europa games uitgeven van Marvelous die geschikt zijn voor de Europese markt.

In het afgelopen financiële jaar daalden de inkomsten en stegen de onkosten van Marvelous Entertainment. Het bestuur stak hierop hand in eigen boezem, en sneed in hun lonen. De voorzitter zag zijn loon met 77 procent dalen. Daarnaast verkocht Marvelous in januari van dit jaar haar aandeel van vijftig procent in de Europese uitgever Rising Star Games, al liet men toen al weten dat de samenwerking tussen de twee uitgevers blijft bestaan.

Marvelous Entertainment in de problemen
Marvelous Entertainment in de problemen