FIFA 11 introduceert authentieke voetballers

Redactie

Woensdag heeft Electronic Arts de eerste details onthuld van FIFA 11. Elke speler zal authentiek zijn, met en zonder bal, op elke positie op het veld. Dit is één van de speerpunten voor de nieuwe game uit de FIFA-serie.

Elke speler krijgt unieke eigenschappen dankzij 'Personality+ Plus'. Individuele vaardigheden worden meegenomen in het rapport, waardoor alle spelers verschillen van elkaar. Bovendien gedragen de spelers op het veld zich echt als individuen. Ten grondslag aan deze karaktereigenschappen ligt een database waarin 36 eigenschappen en 57 persoonlijke kenmerken worden verwerkt per speler. Electronic Arts heeft overal ter wereld scouts zitten, 1700 in totaal, die spelers beoordelen.

Verdedigers als de Italiaanse rots Chiellini is beter in staat om een situatie in te schatten, terwijl de Spanjaard Iniesta de bal tijdens het dribbelen erg dicht bij zich kan houden. Naast deze karaktereigenschappen worden er ook nog eens meer fysieke eigenschappen in de spelers gestopt, waardoor er meer diversiteit ontstaat.

Naast de introductie van 'Personality+ Plus' introduceert FIFA 11 een nieuwe manier om de bal rond te passen. Met 'Pro Passing' moet een speler meer controle uitoefenen over de analoge sticks. Bovendien spelen de vaardigheden van de betreffende voetballer, de situatie en de noodzakelijkheid van de pass een rol bij de uitvoering. Slechte beslissingen of een slechte trap kunnen zorgen voor fouten of verrassende situaties.

FIFA 11 ligt vanaf dit najaar in de winkel voor de Playstation 3, Xbox 360, Nintendo Wii, PC, Playstation 2, Nintendo DS en PSP.

'Fifa 11' introduceert authentieke voetballers
FIFA 11 introduceert authentieke voetballers