Button vlakt Ferrari nog niet uit

Jeffrey

De teams in vorm zijn momenteel Red Bull en McLaren. Toch houdt titelverdediger Jenson Button er rekening mee dat Ferrari nog terug gaat komen.

Button was tegen over The Star zeer verbaasd over het feit dat Ferrari de aansluiting met de top kwijt is. "Het is heel ongewoon dat ze het maar matig doen", zegt hij. "Aan het begin van het jaar dachten we nog dat ze onverslaanbaar zouden zijn."

Ferrari leek voor de aftrap van het seizoen namelijk het te kloppen team, verklaart Button. "Ze hadden de perfecte winter. Tijdens de tests waren ze snel, betrouwbaar en consistent."

Button denkt dat het bij Ferrari ligt aan het feit dat ze minder snel ontwikkelen dan de rest van de teams. "Tijdens de eerste race van het jaar waren ze nog heel snel. Sindsdien hebben wij echter geleidelijk progressie geboekt en nu zijn we Ferrari voorbij."

Toch gelooft de wereldkampioen niet dat Ferrari geheel buitenspel staat. "Het is een sterk team. Je mag ze nooit uitvlakken. Ze kunnen nog terugkomen en daar houden we ook rekening mee."