Soldado is Villa's opvolger

Maikel (WeebI)

Roberto Soldado staat komend seizoen in de spits bij Valencia. De aanvaller komt over van Getafe, en moet in Valencia de naar FC Barcelona vertrokken David Villa doen vergeten.

Soldado, die afkomstig is uit de jeugd van Real Madrid, kende een uitstekend seizoen bij Getafe. Mede door zijn zestien treffers in 26 competitieduels loodste hij de Madrileense ploeg naar een zesde plaats in La Liga. Hierdoor komen Los Azulones volgend seizoen voor de tweede maal in de historie in Europa uit. Soldado maakt dat niet meer mee. De spits werd vandaag voor tien miljoen euro verkocht aan Valencia.

Valencia was naarstig op zoek naar een spits, nadat sterspeler Villa voor veertig miljoen naar landskampioen Barcelona verkaste. Ook diens back-up Nikola Zigic werd van de hand gedaan; Birmingham City betaalde zeven miljoen voor de Serviër. Soldado was de eerste optie van Los Che, en is nu definitief binnen. Voor Soldado was de keus ook snel gemaakt. De 25-jarige aanvaller is geboren in Valencia, en krijgt nu de kans zich in zijn geboortestad te profileren.