Goedkope Lara Croft in aantocht

Akahige

Crystal Dynamics gaat een nieuwe Lara Croft-game uitbrengen en mikt hierbij op een verkoopprijs van omgerekend 12 euro. Deze game zal zo anders zijn dan alle eerdere Tomb Raider-games, dat de term Tomb Raider niet eens in de titel voorkomt. Lara Croft and the Guardian of Light breekt dan ook op een aantal kritieke punten met zijn voorgangers, zoals in de trailer te zien is.

Ten eerste wordt duidelijk dat het perspectief van bovenaf is geplaatst, dat er sprake is van sprake van co-op gameplay en dat de in-game vormgeving een stuk drukker en meer cartoonesk aandoet dan voorheen. Het belangrijkste verschil is echter misschien nog wel hoe deze game op de markt geplaatst zal worden. Lara Croft and the Guardian of Light zal namelijk alleen maar te downloaden zijn en wordt zodoende uitgebracht voor Xbox Live, Playstation Network en PC.

De prijs is hier dan ook naar. In een interview met Eurogamer heeft Crystal Dynamics gemeld dat het de bedoeling is dat de game voor 10 Britse pond verkocht gaat worden, waarbij er ook impliciet toegegeven is dat het team achter deze game een stuk kleiner is dan een team dat normaliter aan een Tomb Raider game zou werken.

Gaat de nieuwe richting deze franchise maken of kraken?

Artwork van Lara Croft