Toro Rosso wil weer klantenchassis

Peterselieman

Scuderia Toro Rosso-teambaas Franz Tost pleit voor de terugkeer van de klantenchassis in de Formule 1. Zo denkt hij dat de kosten in de sport omlaag kunnen en het nog competitiever wordt dan het nu al is.

Dit seizoen moest Toro Rosso voor het eerst sinds het team in deze naam omgedoopt werd een eigen chassis bouwen. Andere jaren kon de renstal uit Faenza terugvallen op Red Bull, maar door de veranderde regelgevingen mag dit niet meer. Hierdoor moest een complete staf opgetuigd worden, iets wat de kosten opjaagt.

"Naar mijn mening is deze regel verkeerd," zei Tost tegen Auto Bild. "Met een intensieve samenwerking tussen twee teams kun je het budget in tweeën hakken." Hierbij zouden de mindere teams tegelijkertijd competitiever worden.

Tost is wel blij dat Red Bull Toro Rosso gewoon blijft behouden. "Onze huidige rijders Sébastien Buemi en Jaime Alguersuari zijn goed bezig en hen wacht dan ook een goede toekomst. Een teken van verkoop van het team zie ik op dit moment niet. In de Liechtensteinse Money Service Group hebben we zelfs onze eerste eigen sponsor aangetrokken."