'Sochi vanaf 2014 op de F1-kalender'

Jeffrey

De Grand Prix van Rusland komt steeds dichterbij. Badplaats Sochi is in overleg gegaan om vanaf 2014 een Grand Prix te organiseren. Yuri Reilyan laat tegenover Russische media weten in serieus gesprek te zijn met Formule 1-opperhoofd Bernie Ecclestone. Reilyan is als afgevaardigde van Sochi verantwoordelijk voor de plaatselijke ontwikkeling en organisatie van grote evenementen.

"Ecclestone heeft het plan om hier in de herfst van 2014 te gaan rijden", verklaart Reilyan. Volgens de afgevaardigde kan de bouw van het circuit beginnen zodra het definitief is dat de race ook daadwerkelijk plaats gaat vinden. "We willen de garantie hebben dat er geracet wordt en het circuit in de toekomst niet verlaten wordt."

Sochi lijkt een logische keuze aangezien de Olympische Spelen van 2014 ook hier plaats zullen vinden, en daarvoor nog de nodige voorbereidingen getroffen moeten worden. ESPN bericht dat het circuit waarschijnlijk in de buurt van de olympische faciliteiten komt te liggen. Tevens weet men te melden dat de omstreden Herman Tilke gevraagd is een eerste ontwerp te maken voor de baan.

De constructie gaat volgende de geruchten een ruime tweehonderd miljoen euro kosten. Over het kostenplaatje wil Reilyan echter niet uitwijden: "Daar is het te vroeg voor. Er moet eerst nog het één en ander worden uitgewerkt, maar we richten daarvoor nog voor het eind van het jaar een speciaal organisatiecomité op."

Ecclestone loopt al lang met het idee voor een Grand Prix in Rusland. Volgens de grote baas is het samen met de Verenigde Staten een markt die nog flink kan groeien.