Nieuw chassis voor Liuzzi in Canada

Peterselieman

Vitantonio Liuzzi zal bij de Grand Prix van Canada gebruik gaan maken van een ander chassis. De Italiaan worstelde in de laatste races om een goede set-up voor zijn Force India te vinden en daarom wordt teruggevallen op het chassis dat hij in de eerste vier races van het seizoen gebruikte.

"De laatste races zijn zwaar geweest, omdat we worstelden met de grip en ik niet tot het maximum kon gaan," zei Liuzzi. "Monaco was prima en ik dacht dat we de problemen opgelost hadden, dus was het in Turkije frustrerend dat we niet het maximale uit de nieuwe delen konden halen. We hebben in de fabriek lang gekeken naar het chassis en geconstateerd dat het in Monaco licht beschadigd is geraakt. Dat moesten we repareren, maar uit voorzorg zijn we teruggevallen op het chassis dat ik in de eerste vier races gebruikte. We kijken er in de fabriek nogmaals naar en mogelijk dat we dan nog enkele andere zaken tegenkomen."

Force India zal dit weekend in Canada wederom gebruik gaan maken van de F-duct. Omdat deze uitgebreid getest moet worden en de race in Montreal vorig jaar niet op de kalender stond zal derde coureur Paul di Resta niet in actie gaan komen.