Winnaars John Kraaijkamp Musical Awards 2010

shiz

Maandagavond vond de uitreiking van de John Kraaijkamp Musical Awards 2010 plaats. Het elfde Musical Awards Gala was live te volgen op Nederland 1, Frits Sissing presenteerde het geheel. Als grote winnaar kwam de musical Mary Poppins naar voren en sleepte maar liefst vijf awards in de wacht. Zo won Noortje Herlaar een award voor aanstormend talent en mocht William Spaaij verblijd worden met de award voor beste mannelijke hoofdrol in een grote musicalproductie.

Bij de vrouwen ging er verder een award naar Mariska van Kolck, ze kreeg de award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical voor haar rol als Roxy Hart in de musical Chicago. De awards voor beste hoofdrol in een kleine productie gingen naar Suzan Seegers en Zjon Smaal.

Tijdens het gala werden ook de Ouvre award en ANWB Publieksprijzen uitgereikt. De Ouvre Award werd door Joop van den Ende uitgereikt aan Henk van de Meijden, voor zijn jarenlange inzet in de showbizz en het in contact brengen van  het publiek met kunst. De ANWB Publieksprijzen kwamen op naam van de musical Ja zuster nee zuster en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

Lieke van Lexmond, die een award aan Zjon Smaal mocht uitreiken, droeg voor de gelegenheid een nogal pittig jurkje van Monique Collignon. De actrice, bekend van onder meer 'Goede Tijden, Slechte Tijden', trok veel bekijks. Presentator Frits Sissing wist nog de opmerking 'Wat leuk dat Lieke haar jurk aangepast heeft op The Full Monty!' te maken. Uiteraard zijn er naderhand ook kiekjes opgedoken van een zogenaamde 'nipslip'.

Een overzicht van alle winnaars in alle categorieën kun je hier terugvinden.