Kuijt: "Ik hoop echt van ganser harte dat hij zo snel mogelijk terug is"

Tiede-Jan (TJDoornbos)

Dirk Kuijt hoopt dat zijn grote concurrent Arjen Robben op tijd fit is en snel terugkeert bij Oranje. De blessure van Robben heeft zijn weerslag gehad op de hele selectie.

Tegen OnsOranje zegt Kuijt: "Ik hoop echt van ganser harte dat hij zo snel mogelijk terug is. Voor het team is dat gewoon heel belangrijk. Daarom hebben we iedereen nodig. Zeker een bepalende speler als Arjen."

De sfeer wordt langzamerhand beter, nu de berichten positief worden over de blessure en waarschijnlijk snelle terugkeer van Robben. "We lachen, maar we werken ook heel hard. Dat is een goede mix. Als je plezier hebt, ga je ook beter voetballen. In trainingen en wedstrijden zie je een heel fris Nederlands elftal, dat het – denk ik – een heel eind kan schoppen op dit WK."

Robben is in Nederland voor de behandeling van zijn hamstringblessure. Volgens zijn fysiotherapeut Dick van Toorn komt het WK niet in gevaar. Mogelijk stapt Robben maandag al in het vliegtuig naar Zuid-Afrika. Mogelijk mist Robben de eerste poulewedstrijd en is daarna wedstrijdfit.