Hitzfeld: "Spanje is lastig, maar heeft wel zwakheden"

Olga Kroeders

Zwitserland start het WK met een zware wedstrijd tegen Spanje, de regerend Europees kampioen. Een lastige opgave voor de manschappen van Ottmar Hitzfeld, die zijn team echter niet geheel kansloos acht.

De kans op succes tegen Spanje lijkt niet bijster groot voor de Zwitsers. Niettemin denkt Hitzfeld dat Zwitserland wel degelijk kansen heeft in hun eerste duel in Zuid-Afrika. "Spanje heeft namelijk ook zwakheden", aldus Hitzfeld in het trainingskamp van de Zwitsers.

"We weten dat het een lastige opgave zal worden om Spanje te verslaan, maar we maken wél kans. Alles is mogelijk in een wedstrijd. De bal is rond", stelde de keuzeheer clichématig. "Als we Spanje over twee wedstrijden moeten verslaan wordt het lastig, maar in negentig minuten ligt dat anders."

Sterspeler Tranquillo Barnetta zit echter in een vormcrisis, wat tot negatieve geluiden heeft geleid in de pers. Hitzfeld erkent de problemen van de Bayer Leverkusen-speler. "Barnetta mist wedstrijdritme, omdat hij een groot gedeelte van de tweede seizoenshelft heeft gemist. Hij is een beetje moe."