Gerard Joling vreest concurrentie niet

Redactie

Gerard Joling kijkt niet met angst en beven naar de jongere generatie zangers. "Ik vind het niet erg als er concurrentie is of komt", zegt de 50-jarige zanger tegen muzieksite NLtracks.

"Het is nooit erg als er jonge mensen zijn, als ze maar getalenteerd zijn." Joling deelde zaterdag tijdens het 100% NL Strandfeest het podium met 'jonge honden' als X Factor-winnaar Jaap en Popstars-winnaar Wesley Klein. "Voor een ouwe lul zit ik er toch nog leuk tussen", grapt Joling.

Ook Gordon voelde zich zaterdag oud. "Ik brak op mijn 21e door, voor je het weet ben je dus echt een oude lul tussen al die jonge gasten." Jaap en Wesley keken juist op naar de ouwe rotten. "Ze zeiden net 'Joling is nu bezig en jij moet daarna'. Dat is toch wel heel onwerkelijk", zegt Jaap. "Ik voel me nog steeds een beetje X Factor-kandidaat."

De 3JS trokken zich niet veel aan van hun collega-artiesten. Zanger Jan Dulles vergaapte zich aan het publiek. "Het waren overwegend vrouwen, dat was het mooiste van de avond." Dat de 35-jarige een vriendin heeft, deert niet. "Ze weet het zelf ook."

Gerard Joling vreest concurrentie niet
Gerard Joling vreest concurrentie niet (Foto: Novum)