Aangifte tegen klusjesman SE Fireworks

Redactie

Een verslaggever en een cameraman van de regionale zender RTV Oost hebben aangifte gedaan tegen de klusjesman van het voormalige SE Fireworks en zijn vrouw. Ze hebben aangifte gedaan van poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling.

Rob Vorkink en Frans Strikker wilden in gesprek komen met de klusjesman, voor de serie 'Tien jaar na de vuurwerkramp'. De klusjesman woont op een camping in Boekelo. Toen de twee zich kenbaar maakten, joeg de klusjesman de journalisten met een knuppel van het campingterrein. Volgens de journalisten zijn er opnames van pogingen van de klusjesman om hen met een knuppel te slaan. De opnames zijn aan de politie afgestaan.

Een nieuw rechercheteam besloot onlangs de vuurwerkramp nog eens onder de loep te gaan nemen. Dit gebeurde na een verklaring van een schoonzus van oud-directeur van SE Fireworks Willy Pater. Zij verklaarde dat hij samen met de klusjesman de avond voor de ramp had afgesproken om op de dag van de ramp te gaan werken, terwijl ervan uit werd gegaan dat de fabriek op de bewuste dag dicht was. De vuurwerkramp die op 13 mei 2000 plaatsvond, kostte aan 23 mensen het leven.