Enoh denkt dat Kameroen door de groepsfase komt

Olga Kroeders

Kameroen kent geen glorieuze voorbereiding op het WK, maar Ajacied Eyong Enoh verwacht dat hij en de rest van de ploeg zich zullen herpakken tijdens de groepsfase op het WK. Een fase waarin hij onder meer het Nederlands elftal tegen zal komen.

Enoh verwacht dat zijn land de poulefase overleeft. "We zitten in een zware groep met Nederland, Denemarken en Japan", vertelt Enoh aan The National. "Maar ik heb er vertrouwen in dat we de poule door kunnen komen. En van daaruit kijken we per wedstrijd."

De laatste oefenwedstrijd in de aanloop naar het mondiale eindtoernooi ging zaterdag verloren. Servië was met 4-3 te sterk, nadat Kameroen eerder al verloor van Portugal (3-1) en gelijk speelde tegen Georgië (0-0) en Slowakije (1-1).

Enoh hoopt desondanks op een herhaling van het succes van 1990. Toen kwamen de Afrikanen tot de kwartfinale met hulp van een wervelende Roger Milla. "Het WK van 1990 was mijn eerste herinnering. We waren thuis erg opgewonden door Roger Milla. Nu willen we dat gevoel herhalen voor iedere Kameroener. We hebben een goede ploeg en met Paul le Guen een uitstekende coach", aldus Enoh.