Robben verwacht snel herstel van blessure

Peterselieman

Arjen Robben denkt dat de zaterdag opgelopen hamstringblessure hem niet al te lang aan de kant zal houden. "Als je het rustig laat genezen staat er normaal gesproken vier tot zes weken voor, maar die tijd hebben we nu niet," zegt de aanvaller van Oranje zondag in Studio Voetbal. "Ik ga nu samen met mijn therapeut Dick van Toorn keihard aan mijn herstel werken. Als alles meezit, zou het binnen een week al goed kunnen zijn."

Robben liep de blessure op in de slotfase van de met 6-1 gewonnen oefeninterland tegen Hongarije. Een scan bracht zondag een scheurtje in zijn linkerhamstring aan het licht. "De schade is niet heel erg groot, want het scheurtje is echt minuscuul," benadrukt de international. "Maar het moet natuurlijk wel eerst herstellen."

Voor Robben is het niet de eerste keer dat hij wordt geveld door een hamstringblessure. "Maar wat er zaterdag gebeurde, heeft niets met die eerdere blessures te maken," weet hij. "Het was gewoon een ongelukkige beweging, dat had ook iedere andere speler kunnen overkomen. De laatste twee jaar heb ik sowieso weinig blessureleed gekend."

Robben werd in het verleden vaker behandeld door Van Toorn en heeft een blind vertrouwen in de Rotterdamse sportarts. "Ik weet zeker dat hij ervoor kan zorgen dat ik snel terugkeer op het veld. Zelf ga ik me in ieder geval helemaal uit de naad werken." De vleugelaanvaller durft nog niet te zeggen wanneer hij in het vliegtuig naar Zuid-Afrika stapt om zich daar bij de rest van de Oranje-selectie aan te sluiten.