Dayton Dutch Lions verliezen koppositie

Niels (DerMeister)

De Dayton Dutch Lions hebben afgelopen zaterdag de punten gedeeld met Forest City London. Beide ploegen behielden daarmee nog altijd hun ongeslagen status in de vierde divisie van Amerika.

In het Miami Valley South Stadium kwam de ploeg van trainer Sonny Silooy al snel achter. Forest London-spits Carl Haworth kwam alleen voor doelman Oscar Moens en liet dit buitenkansje niet onbenut.

De Dutch Lions gingen vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar hadden de nodige moeite met de gesloten verdediging van de opponent. Toch wist Dutch Lion George Davis IV in de 33e minuut met een trefzekere kopbal de 1-1 op het scorebord te krijgen. DDL FC leek in de slotfase zelfs nog de zege te grijpen, maar een kopbal van Eddie Hertsenberg werd onterecht wegens buitenspel afgekeurd.

Trainer Silooy was na afloop tevreden: "We waren niet bang. Zij (Forest City London red.) hebben een snel, aanvallend team. Maar wij creeërden hun kansen door zelf fouten te maken. Ook wisten wij zelf kansen te creeëren."

Ook had de trainer nog lovende woorden over Bas Ent. "Dat is ons sterke wapen", aldus Silooy over de Nederlandse voetballer. Ent wist tot tweemaal toe met perfecte voorzetten de bal op het hoofd van Geert den Ouden te leggen. Zijn eerste poging ging naast, terwijl de tweede kopbal op de lat eindigde.

Door de puntendeling verloren de Dutch Lions wel de koppositie. Chicago Fire nam deze over, al is de marge met de koploper slechts één punt.