[RG] Nadal wint voor de vijfde keer

Sjors (Sj0rSz)

Rafael Nadal is voor de vijfde keer in zijn carrière als tennisser winnaar geworden van Roland Garros. De Spanjaard was in de finale, die hij tegen Robin Söderling speelde, sterker en won in 'straigt sets'. De standen waren 6-4, 6-2 en 6-4.

Nadal en Söderling maakten er in elk geval een aantrekkelijke finale van. Het werd een gevecht tussen harde forehands van de Zweed en zware spinballen van de Spanjaard. Nadal maakte veel minder fouten, waar Söderling er niet in slaagde om de verdediging van zijn tegenstander te kraken.

Söderling kreeg de eerste breakkans van de wedstrijd, maar moest in de vijfde game zijn opslag weer inleveren. In het vervolg waren beide tennissers aan elkaar gewaagd, maar Nadal gaf zijn vijfde zege niet meer uit handen. Het tweede bedrijf was bijna identiek aan het eerste. De Zweed kreeg de eerste breakkansen, maar Nadal strafte de fouten van zijn opponent beter af.

In de derde set begon Söderling slap, waar Nadal dankbaar van profiteerde. In het vervolg verzette de Zweed zich nog wel, maar kon de Spanjaard niet meer van de zege afhouden.