[MotoGP] Uitslag Race Mugello

Peterselieman

Dani Pedrosa heeft de MotoGP-race in Mugello op zijn naam geschreven. De Spanjaard vertrok van poleposition en zag daarna zijn naaste belagers Jorge Lorenzo en Andrea Dovizioso niet meer terug. Valentino Rossi deed na zijn beenbreuk van gisteren niet mee aan de wedstrijd in Italië.

Pedrosa kende een goede start en bleef Lorenzo en Casey Stoner voor. Laatstgenoemde viel in de eerste ronde terug tot achter Dovizioso en Ben Spies. Terwijl Pedrosa ronde na ronde het ronderecord brak was het daarachter Dovizioso die Lorenzo in de derde ronde in wist te halen, maar de Spaanse Yamaha-coureur gaf zich tegen de Honda niet zomaar gewonnen en kwam twee ronden later terug om plaats twee definitief op te eisen.

Achter het leidende drietal ontspon zich een spannend gevecht om plaats vier. Stoner, Spies, Marco Melandri en Randy de Puniet gingen de strijd met elkaar aan, waarbij Spies al vrij snel uit het groepje terugviel. Stoner verloor in de dertiende ronde zijn vierde plaats en zag Melandri en De Puniet voorbij rijden. Laatstgenoemde ging in de slotfase onder druk van Melandri in de fout, waardoor plaats zes hem ten deel viel. Stoner kon in de laatste ronde aanpikken bij Melandri en hem na een spannende strijd uiteindelijk toch passeren.

Voor Nicky Hayden eindigde de race in de grindbak. De Amerikaanse Ducati-rijder deed aanvankelijk ook mee in de strijd om de vierde plaats, maar hij ging in de zesde ronde in de fout en zag zijn race beëindigd worden.

In het klassement gaat Lorenzo aan de leiding met een voorsprong van 25 punten op Pedrosa. Rossi staat nog derde, maar hij wordt op één punt gevolgd door Dovizioso.

In de 125cc was de overwinning voor Marc Marquez. De Spanjaard bleef in Italië na een spannende strijd Pol Espargaro, Nicolas Terol en Bradley Smith voor. Jasper Iwema kwam uiteindelijk als veertiende over de meet, terwijl Michael van der Mark als 22e de finishvlag zou zien.

De Moto2-race werd een prooi voor Andrea Iannone. De Italiaan mocht van poleposition vertrekken en bleef in eigen land uiteindelijk Sergio Gadea, Simone Corsi en Thomas Luthi ruim voor. Dit drietal finishte uiteindelijk binnen één tiende van een seconde van elkaar.