Volleyballers imponeren in tweede WL-duel

Sjors (Sj0rSz)

De volleyballers van Oranje hebben ook de tweede World League-wedstrijd tegen Zuid-Korea gewonnen. Het team van bondscoach Peter Blangé hoefde zondag in het Suwon Indoor Gymnasium opnieuw geen set af te staan aan de Aziaten: 3-0 (25-18, 25-19 en 25-18).

Dankzij de twee zeges van 3-0 gaat Nederland na het eerste speelweekeinde met zes punten aan de leiding in groep A van deze landencompetitie. Brazilië, dat Bulgarije met 3-1 en 3-2 versloeg, heeft vijf punten. Volgend weekeinde wacht het team van Blangé in Brasilia een grote uitdaging tegen titelverdediger en wereldranglijstaanvoerder Brazilië.

Zuid-Korea staat op die mondiale ranking twaalf plekken hoger dan Nederland, maar daar was zondag weinig van te merken. Dick Kooy maakte negentien punten voor Nederland, waaronder drie blokpunten en twee aces. Rauwerdink kwam tot dertien punten, Klapwijk nam er twaalf voor zijn rekening.

Blangé was onder de indruk van het Nederlandse spel. "Dit was heel goed. Beter dan zaterdag, maar toen vond ik het ook al oké", aldus de bondscoach. Vooraf ging Nederland er nog vanuit dat Zuid-Korea na het verlies van zaterdag met een ander speelplan zou komen. Dat deden de Aziaten niet. "We begonnen heel scherp. Op alle facetten ontwikkelden we veel druk."

Het was voor de volleyballers de vijfde zege op rij van 3-0. Vorig weekeinde versloeg Nederland met die cijfers Zweden, Macedonië en Portugal in de EK-kwalificatie. "Aan alle kanten hebben we de stijgende lijn te pakken", vond Blangé. "We hebben bewust flink doorgetraind en vol doorgetrokken. Alleen dan kun je nog beter worden. Maar eerst mogen we hier wel even van genieten."

Nederland vliegt maandag terug naar Amsterdam en gaat een paar dagen later naar Zuid-Amerika, voor de confrontatie met titelverdediger Brazilië.