Horner wil motorprestaties gelijktrekken

Peterselieman

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner wil dat de motorprestaties in de Formule 1 veel meer gelijk getrokken worden dan nu het geval is. Het Oostenrijkse team maakt gebruik van Renault-krachtbronnen die naar verluidt 30 pk minder leveren dan die van Mercedes-Benz.

Red Bull domineerde tot nu toe het seizoen met zeven polepositions en drie overwinningen, maar dat is volgens Horner meer de verdienste van het chassis dan de motor. "Dat voordeel kan echter binnen een aantal races zijn verdwenen en dan komt het op de motor aan," zei de Brit die McLaren in Turkije erg dicht bij zag komen wat betreft de racesnelheid. "Door de bevriezing ligt een voordeel of nadeel van zo’n doorslaggevende component voor drie of vier jaar vast. Dat is niet eerlijk."

Red Bull wilde afgelopen winter Renault inruilen voor Mercedes-motoren, maar moest uiteindelijk toch bij het Franse merk blijven. Horner geeft nu aan dat een verlenging van het contract alleen kan als de prestaties van de motoren meer gelijk getrokken worden. "Renault is een zeer geschikte partner. We zijn heel tevreden met de ondersteuning die we krijgen. Als het motorenveld op gelijke hoogte wordt getrokken, is er geen enkele aanleiding om van leverancier te veranderen."