Dawson vervangt Ferdinand, Gerrard nieuwe aanvoerder

Olga Kroeders

De Engelse voetbalbond heeft bevestigd dat Rio Ferdinand inderdaad af moet haken voor het WK vanwege een knieblessure. Tottenham Hotspur-speler Michael Dawson is opgeroepen als vervanger van de Manchester United-verdediger.

"Aanvoerder Rio Ferdinand heeft vandaag een blessure aan zijn linkerkruisband opgelopen tijdens een training. Volgens een scan, die de medische staf van de nationale ploeg direct heeft uitgevoerd, is Rio vier tot zes weken uitgeschakeld en daardoor loopt hij het WK mis", aldus een officiële verklaring op de website van de FA.

"Vandaag is met Michael Dawson van Tottenham Hotspur contact opgenomen en hij zal vrijdagavond richting Zuid-Afrika vliegen. Steven Gerrard is als nieuwe aanvoerder van de Engelse ploeg aangewezen", zo luidde het vervolg van het bericht.

Op de website van de FA voegde bondscoach Fabio Capello eraan toe dat de blessure puur ongeluk is. "Het is overduidelijk slecht nieuws en iedereen in de selectie vindt het erg voor Rio. Het is was een ongelukkige blessure op de training, het had niets te maken met de kwaliteit van het veld."