Verbeek klaagt over slecht veld in Johannesburg

Olga Kroeders

Bondscoach Pim Verbeek van Australië is ontevreden over het trainingsveld waarop zijn selectie zich moet voorbereiden op het WK. De technische staf van de Socceroos wil overstappen naar een ander trainingsveld.

Verbeek traint Australië in het Rumsuig-stadion vlak Johannesburg. Het slechte veld heeft hij niet zien aankomen. "Toen ik hier vorig jaar was, zag het er fantastisch uit, dus ik weet niet wat er is gebeurd", reageert Verbeek. "We denken uiteraard aan een plan B of C, al moeten we eerst maar eens kijken hoe het er zaterdag bij ligt."

Morgen speelt Australië op het slechte trainingsveld een oefenduel met de Verenigde Staten. Verbeek kan dan nog niet beschikken over Brett Emerton. De oud-speler van Feyenoord is herstellende van een blessure. "Hij is te belangrijk voor ons. We hebben drie zware groepswedstrijden en daar wil ik hem bij hebben."

Harry Kewell zal plaatsnemen op de bank tegen Team USA. Hij sloot vandaag weer aan nadat hij volledig is hersteld van een liesblessure. Zijn eerste training verliep vlekkeloos.