Schweinsteiger redt Duitsers

Olga Kroeders

Duitsland heeft de laatste oefenwedstrijd voor het WK, tegen Bosnië- Herzegovina, uiteindelijk nog ruim gewonnen: 3-1. Bastian Schweinsteiger stelde de zege gisteravond in Frankfurt pas laat veilig. Hij benutte in minder dan vijf minuten tijd twee strafschoppen, hard en hoog in de linkerhoek.

De Bosniërs waren na een kwartier op voorsprong gekomen door Edin Dzeko, in de Bundesliga topscorer namens VfL Wolfsburg. Aanvoerder Philipp Lahm maakte pas vijf minuten na rust gelijk, met een prachtig afstandsschot via de onderkant van de lat. Het inspireerde die Mannschaft tot een hogere versnelling en meer geloof in eigen kunnen. In de 73e minuut mocht Schweinsteiger voor het eerst aanleggen van elf meter.

Invaller Marko Marin, in Bosnië geboren en na zijn vlucht voor het oologsgeweld als voetballer groot geworden in Mönchengladbach, ging graag over een uitgestoken been neer in het strafschopgebied. Vlak voor tijd kreeg de vlugge dribbelaar Marin, nu succesvol als aanvallende middenvelder bij Werder Bremen, het na een aanslag aan de stok met voormalig landgenoot Emir Spahic. Deze bleef een rode kaart bespaard. Schweinsteiger had toen al voor de 3-1 gezorgd. Ditmaal was de overtreding tegen Thomas Müller.