Al-Qaida wil ontvoering Saudische prinsen

static

De Jemenitische tak van Al-Qaida heeft aanhangers donderdag opgeroepen christenen en leden van de Saudische koninklijke familie te ontvoeren. Zulke gijzelaars kunnen dienen om de vrijlating van medestanders af te dwingen die in de regio in de gevangenis zitten, zei Said al-Shihri, de plaatsvervangend leider van Al-Qaida op het Arabisch Schiereiland.

In een zeventien minuten durende audioboodschap op internet noemde Al-Shihri met name de Saudische Haila al-Kassir. Het komt zelden voor dat Al-Qaida speciale aandacht aan vrouwen besteedt en het noemen van Al-Shihri geeft aan dat de terreurorganisatie haar gevangenneming als een groot verlies beschouwt.

Vermoedelijk werd Al-Kassir in maart opgepakt. De Saudische autoriteiten meldden toen de gevangenneming van ruim honderd vermoedelijke Al-Qaidaleden, onder wie een vrouw, die aanslagen op olie-installaties in het koninkrijk voorbereidden. Saudische kranten berichtten dat Al-Kassir, die ook bekend is als Um al-Rabab, bij haar aanhouding 650 duizend dollar cash bij zich had. Al-Kassir zou een hechte vriendin zijn van Al-Shihri's echtgenote.