Malouda: "Weinig tegentreffers is basis van sterke teams"

Olga Kroeders

Frankrijk bereikte op het vorige WK in Duitsland de finale, waarin het na strafschoppen door Italië werd uitgeschakeld. Vaak krijgt de Franse ploeg echter een doelpunt tegen in de beginfase. Volgens Florent Malouda moet het nu maar eens afgelopen zijn.

Malouda maakt zijn ploeg erop attent dat in Zuid-Afrika direct vanaf het fluitsignaal scherpte moet worden getoond. "Een snelle tegengoal is gevaarlijk op ieder groot toernooi", stelt de Fransman, die in clubverband uitkomt voor Chelsea. In de laatste twee oefenwedstrijden kreeg Frankrijk al snel een tegendoelpunt te verwerken.

Het eerste oefenduel met Costa Rica werd nog gewonnen, maar de daaropvolgende wedstrijd tegen Tunesië eindigde in een remise. "De basis van ieder sterk team ligt in weinig tegendoelpunten", vervolgt Malouda donderdag op een persconferentie.

"In de wedstrijden die er écht toe doen, moet je je kansen niet verprutsen door in het eerste kwartier al een doelpunt tegen te krijgen. We moeten de foutjes uit onze eerste twee oefenduels corrigeren, om onze moraal te versterken voor het WK begint."