Reactie Hamilton op uitspraken Mansell

Marjo (Muck)

Nigel Mansell, de wereldkampioen van 1992 heeft gezegd dat Lewis Hamilton het in zijn carrière erg makkelijk heeft gehad doordat hij al op jonge leeftijd ondersteund werd door McLaren. Hamilton, die zondag zijn eerste overwinning van het seizoen behaalde, heeft laten weten onaangenaam verrast te zijn door deze uitspraak.

Mansell zei: "Mensen vragen me steeds wat ik van Hamilton vind. Dan zeg ik dat hij geweldige dingen heeft bereikt, maar dat hij wel heel veel hulp heeft gehad. Toen hij nog maar zeven jaar was, werden er al miljoenen in hem geïnvesteerd."

Tegenover persbureau Reuters reageerde Lewis op deze uitspraak: "Wauw, hij is duidelijk niet goed op de hoogte. Ik was niet zeven toen ik door McLaren werd getekend, maar dertien. Verder mag hij natuurlijk vinden wat hij wil. Ik trek me er niets van aan en het maakt me eerlijk gezegd ook helemaal niets uit wat hij vindt."

Hamilton vervolgde: "Ik heb altijd erg naar hem opgekeken. Ik had dit eigenlijk niet van hem verwacht. Ik weet niet hoe hij zijn carrière gefinancierd heeft toen hij jong was, maar voor ons was het haast onmogelijk om het geld bij elkaar te krijgen. Mijn ouders hebben tot mijn dertiende alles zelf betaald. Ze hebben zelfs een nieuwe hypotheek op hun huis genomen voor mij. Ze hadden geen cent meer."