Granqvist lijkt te vertrekken en ziet Celtic wel zitten

Olga Kroeders

FC Groningen moet rekening houden met een vertrek van Andreas Granqvist deze transferperiode. De verdediger staat in belangstelling van clubs uit Duitsland, Frankrijk en Engeland. Volgens The Mirror voegt Celtic zich nu ook in dat rijtje.

Gibril Sankoh werd niet lang geleden transfervrij overgenomen door FC Augsburg. Granqvist zal niet gratis de deur uit wandelen, de Zweed heeft namelijk nog een contract tot medio 2012 bij de club uit het noorden van het land. FC Groningen zou een bedrag van ongeveer drie miljoen euro willen zien voor de vijfvoudig international.

"Celtic heeft mij meerdere malen bekeken. Op het moment zijn zij het meest geïnteresseerd en ik zie een overgang naar Schotland ook wel zitten. Maar er is verschil tussen interesse en concreet zijn. Maar het ziet er veelbelovend uit", zegt de verdediger tegen de Engelse krant. "Maar mijn contract loopt nog twee jaar door bij FC Groningen, dus mocht het niet zo ver komen blijf ik met genoegen in Nederland", zegt hij er verstandig genoeg achteraan.

Granqvist kwam eerder uit voor Helsingborgs IF en Wigan Athletic en kende een succesvolle periode bij FC Groningen. Onder meer VfL Wolfsburg, Schalke 04, Hamburger SV, Newcastle United en Fulham zouden interesse hebben in de verdediger. Bij FC Groningen was hij eigenlijk direct al een vaste waarde.