Mourinho officieel gepresenteerd in Madrid

Olga Kroeders

Real Madrid heeft José Mourinho vandaag officieel gepresenteerd. De 46-jarige trainer tekent een contract voor vier jaar en komt over van Internazionale. "Ik heb voor deze club gekozen vanwege de historie, de frustraties over de afgelopen jaren en de hoop op nieuw succes."

"Real Madrid heeft een ongelooflijke geschiedenis in de Champions League en de laatste jaren heeft het een ongelooflijk slechte geschiedenis", nam de Portugees geen blad voor de mond. Hij benadrukte dat Real Madrid weer bij nul begint. "Niemand is belangrijker dan de club."

Dat velen van zijn voorgangers, waaronder de vorige week ontslagen Manuel Pellegrini, vroegtijdig konden vertrekken maakt Mourinho niet bang. "Ik ben een coach met veel eigenwaarde en veel zelfvertrouwen. Ik denk niet aan ontslagen worden." De succestrainer is van mening dat hij zijn teams niet defensief laat spelen. "Als een leugen telkens weer verteld wordt, wordt het de waarheid voor sommige, niet zulke intelligente mensen", reageerde hij op de kritiek.