Sastre reed Giro met rugblessure

Frank (franklop)

Carlos Sastre werd achtste in het eindklassement van de Giro d'Italia die gister eindigde in Verona. De Spanjaard gaf eerder geen verklaring voor zijn ietwat tegenvallende optreden, maar is na afloop na de ronde toch met een verklaring gekomen. De renner van Cervélo reed rond met een rugblessure, die hij opliep in de Nederlandse etappes.

"Ik houd er niet van excuses te maken," zei Sastre gisteren tegen Cyclingnews. "Ik viel erg hard, maar dat is een onderdeel van de sport, één van de risico's van het wielrennen. Ik heb het niet bekend gemaakt, omdat het geen excuus moest worden."

"De mensen die het moesten weten, wisten het: mijn teamgenoten, verzorgers, ploegleiders en osteopaat. De pers en het publiek kan me namelijk niet helpen als ik op de fiets zit. Het was een zware ervaring, maar ik deed mijn best en ben blij met wat ik bereikt heb. Als ik harder zou zijn gevallen, zou ik de Giro niet eens uitgereden hebben."

Op de vraag of hij de Tour of de Vuelta gaat rijden, antwoorde de Tourwinnaar van 2008: "Eerst moet ik herstellen. Maar als ik denk dat ik in de top zeven kan eindigen, zal ik de Tour rijden. Mensen die zeggen dat ik als oud-winnaar sowieso de Tour zou moeten rijden, vergeten dat anderen vinden dat ik juist de Vuelta moet rijden. Er is echter maar één Carlos Sastre."