Pokémon-games in lente 2011

Redactie

Nintendo heeft maandag onthuld dat Pokémon White en Pokémon Black in de lente van 2011 uitkomen. De spellen zijn aangekondigd voor alle Nintendo DS-spelcomputers. Het is niet duidelijk of daar de nog te onthullen 3D-spelcomputer, de Nintendo 3DS, ook bij hoort.

In april werd al bekendgemaakt dat Pokémon White en Pokémon Black het begin betekenen van een nieuwe generatie Pokémon-games. Dit betekent dat er grote vernieuwingen worden doorgevoerd in de manier waarop het spel gespeeld dient te worden. De twee titels vormen dan ook het begin van de vijfde generatie Pokémon-games.

In Pokémon White en Pokémon Black ontdekken spelers een nieuw gebied binnen het Pokémon-universum. Twee geheel nieuwe legendarische Pokémon zijn voor het eerst te vinden. Het gaat hier om Zekrom en Reshiram. Zo hanteren de twee nog te verschijnen games hetzelfde recept als Pokémon Soulsilver en Pokémon Heartgold. Van deze twee recent uitgebrachte Pokémon-games zijn inmiddels wereldwijd 8,4 miljoen exemplaren verkocht.

Pokémon-games in lente 2011
Pokémon-games in lente 2011 (Foto: Novum)