Hockeybond mist deadline met nieuwe coach

Olga Kroeders

De nieuwe bondscoach van de Nederlandse hockeyers is voor het einde van deze week bekend. Dat liet bestuurslid tophockey Ties Kruize vandaag weten in een reactie op berichten in diverse media dat topkandidaat Marc Lammers was afgevallen als opvolger van de ontslagen Michel van den Heuvel. De 41-jarige Brabander was tussen 2000 en 2008 zeer succesvol met de Nederlandse vrouwenploeg.

"Marc heeft kennelijk hier en daar geroepen dat hij het niet wordt", gaf Kruize te kennen. "Dus kan ik nu wel zeggen dat we inderdaad niet voor hem hebben gekozen. Waarom niet? Daar ga ik nu niet op in. Misschien later deze week bij de presentatie van de nieuwe bondscoach, als er vragen over Lammers komen."

Kruize en technisch directeur Bert Bunnik hadden zichzelf tot 1 juni de tijd gegeven om een goede vervanger te vinden voor van Van den Heuvel, die na het wisselvallige WK in New Delhi (derde) begin april uit zijn functie werd gezet. "Nou ja, het wordt een paar dagen later met zijn presentatie. Maar ik vind dat we toch aan ons eigen tijdplan hebben voldaan. Of het een buitenlander is geworden? Ja, een Chinees. Zonder gekheid, ook daar kan ik nu nog niets over zeggen."